the Queen’s Gambit İzle

admin
27 Eyl 2022
the Queen’s Gambit İzle

the Queen’s Gambit İzle

Dizide küçük yaşta anne babasını kaybeden küçük bir kızın yetimhaneye bırakılmasından sonra orada tanıştığı bir adam tarafından Satranç oyununu öğrenmesi ve bu konuda çok yetenekli olduğunu keşfetmesiyle dünya çapında kazanmış olduğu başarılar aynı zamanda günlük yaşamda çekmiş olduğu çileler bunalımlar bağımlılıklar işlenmektedir. Dizinin İmdb puanı 8.6’dır.

the Queen’s Gambit (Kraliçenin Gambiti)

Soğuk savaş döneminde ABD ve Rusya’nın içinde bulunduğu durumdan kurtulabilecek bir yol olarak görünen Satranç turnuvası işlenmektedir. Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanında dayanan uzun yıllar Amerika’da televizyon dizisi olarak yayınlanan dizi daha sonra Netflix tarafından satın alınarak Netflix‘in en çok izlenen senaryolu mini dizisi durumuna gelmiştir.

Bir çok ödül kazanan dizi hala Netflix platformundan izlenebilmektedir. Kraliçenin Gambiti duygusal sorunları ile birlikte uyuşturucu alkol bağımlılığı içerisindeki genç bir kızım satranca olan tutkusuyla hayata tutunmaya çalışması işlenmektedir.

Kraliçenin Gambiti üstün oyunculuk performansları ve senaryosuyla büyük ödüller toplamıştır. Dizide Sovyet dönemi dosyasının Rusya’sının soğuk ve donuk yapısı oldukça güzel işlenmiştir.
Yetimhane yatakhanesinde tavanda zihninden kurduğu Satranç tahtası üzerinde her türlü hamleyi ezberleyen Beth yeteneğin de yardımıyla uluslararası bir şampiyonada birinciliği elde etmiştir.

Küçük kız yetimhane de yaşarken o dönemde çocukların midelerini dengelemek için verilen sakinleştirici haplara bağımlılık geliştirir ve ileriki yaşlarda uyuşturucu bağımlılığına evrilir. Bağımlılıklarından kurtulmaya çalışan genç kız, kız arkadaşının da yardımıyla Moskova’da dünyanın en iyi oyuncularla karşı büyük bir zafer kazanır.

Muhteşem bir mini dizi kesinlikle izlemelisiniz.. İyi seyirler..

 

Yorumlar

sesli kitap exxen izle Exxen İzle